mandag 28. oktober 2013

Facebook-filosofering


Facebook ja. Noen ganger lurer jeg litt på hvorfor jeg er på facebook. Det er jo faktisk bare en skryteside, hvor du kan plukke de tingene i livet ditt du liker best, og legge det ut for at gud og hver mann skal se det, og kanskje du til og med ønsker å gjøre dem sjalu.
Ja, jeg kaster nok stein i glasshus. Jeg legger jo ut ting jeg også, blant annet bloggen min. Men jeg synes ikke det er noe verre enn å legge ut 163 bilder av en siklete unge eller 98 statuser som forteller hva som skjer i Manchester United-kampen. Eller, for ikke å snakke om været. Kommer det ei snøflis på himmelen, så skal du være rimelig sikker på at facebook kan fortelle deg det timesvis før både VG, Dagbladet eller Yr får notert ned noen stikkord.

 
Det kan være jeg tråkker noen på tærne når jeg skriver dette, men kan noen oppriktig si seg uenig? Hva bruker du facebook til? Jeg er som sagt ikke redd for å innrømme at jeg også bruker den til å skryte av hva jeg synes er bra i livet mitt. Jeg kan si det høyt og tydelig, om du vil; Jeg er en facebook-hore! Selvfølgelig er jeg det. Tror det er grunnleggende i oss mennesker at vi vil vise verden en upåklagelig side av oss. Noen ganger mislykkes vi. Og blir til stor latter for allmennheten på denne fjesboka.Noen ganger snoker jeg i profilene til folk jeg ellers ikke ville ha pratet med fjes til fjes. Jeg vet nok at det er andre som snoker litt også, vi mennesker er jo tross alt nysgjerrige. Det er ikke dermed sagt at jeg synes det er en bra ting, selv om jeg gjør det. Jeg synes bare det er verdt å reflektere over hva man faktisk gjør inne på den siden.

Jeg har en del venner på facebook. Jeg vil faktisk påstå at jeg er en ganske gjennomsnittlig facebook-bruker, med litt over 200 venner. Jeg snakker jo ikke med halvparten en gang. Det er ikke en gang alle jeg hadde hilst på, dersom jeg hadde møtt de på gata. Jeg har litt lyst til å sitere Bilbo Baggins fra Ringenes Herre;


"Jeg kjenner ikke halvparten av dere så godt som jeg ville; og mindre enn halvparten
av dere liker jeg bare halvparten så godt som dere fortjener"

Bilbo Baggins når han leser en av facebooks hundreogelleve vær-statuser.
Det var noen kloke ord. Så får dere ta det som dere vil. Jeg skal fortsette med mitt facebook-skryt, og snokinga mi inn på deres facebook-liv. Så det er best for dere å legge ut deres beste sider!

2 kommentarer:

  1. Du glemte et par ting: legge ut statuser som får folk til å bli nysgjerrige og statuser som skal gi sympati.

    SvarSlett