onsdag 16. oktober 2013

Hva er dine bokvaner?


Jeg fant denne hos en av mine favorittbloggere, glamourbibliotekaren! Synes det var et fiffig innlegg, så fikk lyst til å kopiere den.
  

Senast köpta inbundna bok: Neil Gaiman sin "The Ocean at the End of the Lane"
Senast köpta pocketbok: Susanna Kaysen sin "Girl, interrupted". Irriterende nok så ble det bilde fra filmen på coveret. Det liker jeg ikke.
Favoritgenre:  Åh, vanskelig spørsmål. Veldig glad i fantasy, men i det siste har det blitt mye drama og halv-biografiske bøker. Jeg er også veldig glad i barnebøker, men styrer laaaangt unna krim.
Favoritbokhandel: Ark bokhandel Nordre i Trondheim. Den har så fin krok stappfullt av engelske pocket-bøker! Outland i Trondheim scorer også ganske høyt på lista mi. Den er så fin, og lett å finne fantasy-bøker, selvfølgelig.
Favoritbibliotek: Dessverre har jeg ikke vært i mange bibliotek, men folkebiblioteket i Tønsberg er stort og har et flott utvalg. Eneste negative jeg kan påpeke hos de, er at det bråker så mye der hele tiden.
Favoritplats att läsa (i hemmet): I bibliotekskroken min. Definitivt. Omringet av bøker med masse puter og tepper. Det er en ordentlig kosekrok. Må ta bilde av den en gang!
Favoritplats att läsa (utanför hemmet): På bibliotek, kafeer, tog, fly, venterom, busstopp, park, ved vannet.... Hvor er det man ikke kan lese, egentlig?
Fem författare du alltid köper i inbundet format: Åh, skulle gjerne kjøpt flere innbundet, men de er jo så dyre. Har derimot passet på å sikret meg Harry Potter-serien innbundet. Hvis jeg kjøper brukte bøker, pleier jeg å ville ha de innbundet, for de er som regel i bedre stand.
Bästa lässnackset: Hmmm.. Hvis jeg leser en bra bok, glemmer jeg å spise snacksen.
Bästa läsdrycken: Te eller kakao. Uten tvil!
Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Helst ingenting. Men hvis jeg skal ha musikk, så må det passe med boken jeg leser. F.eks. klassisk musikk og Jane Austen.
När på dygnet läser du helst? Jeg kan lese døgnet rundt, hvis boka er fengende nok.
Bästa bakfylleläsningen: Det er noe jeg aldri har tenkt over. Kanskje noe lett og koselig, som Ole Brumm? hehe.
Bästa kollektivtrafikläsningen: Hva som helst. Bare den ikke veier for mye. Ville kanskje ha drøyd Anna Karenina-lesningen til sofakroken.
Jeg håper noen av dere som leser bloggen min tar dere tiden å fylle ut skjemaet! Gjerne i kommentarfeltet! Bokvaner er alltid interessant for en bokorm.

2 kommentarer:

 1. Fram til nå har mine lesevaner vært faglitteratur på lesesalen! -_- Men nå har jeg kjøpt min første skjønnlitterære bok på maaaange år, og den er god! Så det blir lesing der hvor det passer! I dag satt jeg på café i en times tid alene og leste med en komm chai-latte! Nydelig! :D
  Boken er forresten Elantris av Brandon Sanderson og jeg liker den veldig godt hittil! Flere lesevaner opparbeides as we speak! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, tenker det er deilig å kunne lese noe annet enn faglitteratur? Hørtes veldig koselig ut med en chai-latte, bok og kafé, tror jeg må improvisere, altså lage en selv og sette meg i kroken min ;) Etter et kjapt googlesøk, tror jeg jammen meg boka di havner på leselisten min også! Kos deg gløgg i hjel med nye lesevaner :)

   Slett