onsdag 6. november 2013

Hårfine samtaler

http://www.thefunnyphotos.com/html/kitties_16.html

I går var jeg hos frisøren. Jeg både elsker og hater å sitte i en frisørstol med spotlight som lyser opp hver eneste urenhet og begynnende rynker. Jeg elsker det, fordi jeg synes det er så deilig at noen fikler med håret mitt, og innimellom så blir det jo faktisk ganske bra resultat. Jeg hater det, fordi jeg må sitte en time eller mer mens en fremmed person er langt innafor komfortsonen min, og det blir verre når denne personen i tillegg skal prate. Jeg, som den introverten jeg er, svarer bare med noen grynt og kortest mulig respons. Den eneste pratingen som skal foregå er om håret i frisørens sakser.

Jeg har i lang tid vurdert å klippe det lange håret mitt. Det er jo egentlig ganske ulogisk, for nå har jeg spart til langt hår ganske lenge, og når det nå var i en ganske bra lengde, nei da skulle det vekk. Ganske selvsikker satte jeg meg ned i stolen og ga beskjed om hvilken lengde jeg ville ha, og spurte hva frisøren mener om det. Det er jo faktisk de som er kyndige, og skal se hva som passer. Hun sa seg enig, og saksen begynte å gå. Jeg så lokkene mine falle ned på gulvet, og det føltes befriende. Endelig. Vekk med alt tjafset!

http://www.graboneblog.co.nz/2013/08/five-animals-who-have-better-hair-than-you/

Til å begynne med virket frisøren som min type person. Ikke noe småprat. Jeg satt i min egen verden og filosoferte. Så kom det spørsmålet ALLE spør om. "Hva jobber du med da?" Jeg vet jo det er et forsøk på å være hyggelig for å få i gang en liten samtale. For alt jeg vet er det kanskje kjedelig å stå hele dagen lang og klippe lokker uten at noen sier noe. Men jeg hater det spørsmålet. Mest fordi jeg ikke har en jobb, og da får jeg et skikkelig dilemma. Skal jeg være ærlig? Eller blir det for mye informasjon til en stakkars frisør? Jeg kan jo ikke lyve heller, det blir for dumt. Hvor mye kan jeg egentlig si til dette vedkommende jeg aldri har møtt, og sikkert ikke kommer til å møte igjen før panneluggen trenger å klippes til jul? Alt dette suser igjennom hodet mitt i noen nanosekunder etter spørsmålet har kommet.

"Nei, jeg er arbeidsledig, jeg!" Det er vel det nærmeste jeg kommer både løgn og sannhet. Kan jo ikke si jeg er sykemeldt, i tilfelle det kommer oppfølgingsspørsmål om hvorfor. Jeg vil ikke brette ut at jeg ikke jobber fordi både psyken og helsa nekter å være med på leken. I stedet får jeg en "åja" tilbake. Ikke noe mer. Det blir en småklein stemning de neste sekundene før hun spør om hva jeg vil jobbe med da. Sukk. Enda verre spørsmål. Jeg aner jo ikke hva jeg vil, så jeg bare kvester ut at jeg håper på en butikkjobb, eller no. Eller no er fint å si. Jeg får nok et "åja" tilbake, før det blir kleint igjen. Jeg smiler litt for meg selv. Det er ikke bare meg som ikke er så god på smalltalk!

http://weknowmemes.com/2013/01/an-introverts-worst-nightmare/

Resten av timen fikk jeg sitte i fred med tankene mine. Kanskje hun skjønte at jeg var like dårlig som henne på å prate om ingenting, men stemningen var betydelig bedre da ingen av oss sa noe. Noen ganger lurer jeg på om det er obligatorisk for frisører å prate om intetsigenheter og været. Jeg føler det er litt det samme som når du er hos tannlegen og sitter med gapet fullt av slanger og hva det nå ikke er, og tannlegen spør om det er kaldt ute eller ikke. Det kommer jo ikke noe som likner på norsk ut, men tannlegen jatter med. Sånn er det i frisørstolen også. Her sitter du og får panneluggen klipt, og frisøren spør om et eller annet, og før du får åpnet munnen ordentlig og svart, har du fått kjeften full av hår. Deilig.

Uansett. Etter frisørtimen var over, hadde jeg en halvmeter kortere hår, og følte meg veldig fornøyd. Kjæresten ble visst fornøyd han også, for han bare gliste som en nyfôra sau. Jeg angrer meg nesten ikke heller, selv om jeg ikke lenger kan ha en ordentlig hestehale som svinger når jeg går. Men noen ofringer må man gjøre for å være forfengelig.

2 kommentarer:

  1. Hahaha dette er så sant!! Gleder meg til å få se sveisen!! :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Blir koselig at dere kommer en tur :)

      Slett